Křehké těsto na quiche

Základní těsto, které využijete mockrát. Klidně si ho udělejte rovnou více a dejte ho zamrazit.

testo_quiche_k peceni

125 g hladké mouky
63 g změklého másla
1 žloutek
1/2 lžičky soli
1 lžíce studené vody

(Na dvojnásobnou dávku dejte 250 g mouky, 125 g másla, 1 žloutek, 1 lžičku soli a 3 lžíce vody.)

Mouku prosyjte a přidejte sůl. Spolu s máslem promačkejte na drobenku. Přidejte žloutek a vypracujte křehké těsto, které se drží pohromadě, ale nelepí se k podložce. Pokud se moc drobí, přidejte podle potřeby lžičku až lžíci studené vody. Pokud moc lepí, přidejte mouku. Mně se ale nikdy nestalo, že by těsto nebylo perfektní.

Z těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte 20-30 minut odpočinout v lednici.

Z těsta vyválejte placku a vyložte jím máslem vymazanou formu. Můžete ho tam případně pouze vtlačit. Propíchejte vidličkou.

Těsto pečte 15 minut na 160 stupňů horkovzduch. Potom přidejte náplň podle dalšího receptu.
Advertisement

11 komentářů: „Křehké těsto na quiche

  1. Pingback: Quiche lorraine | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Quiche se špenátem a ricottou | Kvíčala na talíři

  3. Pingback: Quiche s kukuřicí a jalapeños | Kvíčala na talíři

  4. Pingback: Quiche s tymiánovým špenátem | Kvíčala na talíři

  5. Pingback: Quiche paprika-cibule-olivy | Kvíčala na talíři

  6. Pingback: Slaný koláč s kukuřicí a tuňákem | Kvíčala na talíři

  7. Pingback: Quiche brambory-čedar | Kvíčala na talíři

  8. Pingback: Rajčatový koláč | Kvíčala na talíři

  9. Pingback: Cibulová quiche s olivami | Kvíčala na talíři

  10. Pingback: Chřestová quiche | Kvíčala na talíři

  11. Pingback: Quiche s pórkem a houbami | Kvíčala na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s