Křehké těsto na quiche

Základní těsto, které využijete mockrát. Klidně si ho udělejte rovnou více a dejte ho zamrazit.

125 g hladké mouky
63 g změklého másla
1 žloutek
1/2 lžičky soli
1 lžíce studené vody

(Na dvojnásobnou dávku dejte 250 g mouky, 125 g másla, 1 žloutek, 1 lžičku soli a 3 lžíce vody.)

Mouku prosyjte a přidejte sůl. Spolu s máslem promačkejte na drobenku. Přidejte žloutek a vypracujte křehké těsto, které se drží pohromadě, ale nelepí se k podložce. Pokud se moc drobí, přidejte podle potřeby lžičku až lžíci studené vody. Pokud moc lepí, přidejte mouku. Mně se ale nikdy nestalo, že by těsto nebylo perfektní.

Z těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte 20-30 minut odpočinout v lednici.

Z těsta vyválejte placku a vyložte jím máslem vymazanou formu. Můžete ho tam případně pouze vtlačit. Propíchejte vidličkou.

testo_quiche_k peceni
Těsto pečte 15 minut na 160 stupňů horkovzduch. Potom přidejte náplň podle dalšího receptu.
Advertisements

One thought on “Křehké těsto na quiche

  1. Pingback: Quiche lorraine | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s