Quiche s pórkem a houbami

Další jednoduchá a vynikající varianta slaného koláče.

1 porce těsta na quiche
1 menší pórek
hrst sušených hub (můžete použít i čerstvé, pokud máte)
2 vejce
1 kelímek 30% smetany
100 g tvrdého sýra, nahrubo nastrouhaného (vynikající je blaťácké zlato)
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř

Těsto připravte podle návodu včetně předpečení.

Pórek nakrájejte na kolečka a zhruba 10-15 minut smažte na mírném plameni do měkka.

Pokud máte houby sušené, namočte je.

Vejce smíchejte se smetanou, osolte a opepřete. Vmíchejte pórek a vymačkané houby. Přidejte polovinu sýra.

Směs nalijte na těsto. Posypte zbytkem sýra.

Pečte asi 30 minut při 170 stupních.

quiche_s_porkem_a_houbami

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s