Quiche s pórkem a houbami

Další jednoduchá a vynikající varianta slaného koláče.

1 porce těsta na quiche
1 menší pórek
hrst sušených hub (můžete použít i čerstvé, pokud máte)
2 vejce
1 kelímek 30% smetany
100 g tvrdého sýra, nahrubo nastrouhaného (vynikající je blaťácké zlato)
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř

Těsto připravte podle návodu včetně předpečení.

Pórek nakrájejte na kolečka a zhruba 10-15 minut smažte na mírném plameni do měkka.

Pokud máte houby sušené, namočte je.

Vejce smíchejte se smetanou, osolte a opepřete. Vmíchejte pórek a vymačkané houby. Přidejte polovinu sýra.

Směs nalijte na těsto. Posypte zbytkem sýra.

Pečte asi 30 minut při 170 stupních.

quiche_s_porkem_a_houbami

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s