Chřestová quiche

Několik ingrediencí a máte vystaráno.

1 porce těsta na quiche
1 svazek zeleného chřestu (400-500 g) – jak na něj
1 kelímek mascarpone
40 g parmazánu, nastrouhaného + hoblinky k podávání
kůra z 1/2 citrónu
3 lístky bazalky, nasekané
olivový olej
+ zelený salát k podávání

Těsto připravte podle návodu včetně předpečení.

Mascarpone smíchejte s parmazánem, citrónovou kůrou a bazalkou.

Chřest očistěte podle návodu.

Na těsto natřete sýrovou směs a poklaďte chřestem. Lehce postříkejte/pokapte olejem. Pečte 20 minut na 180 stupňů (horkovzduch).

Nechte vychladnout, aby náplň zpevnila. Podávejte při pokojové teplotě se zeleným salátem.

chrestova_quiche

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s