Mungo burgry

Výborná varianta bezmasých burgrů.

Na placky:
100 g mungo výhonků
2 střední brambory, vařené, rozmačkané
1 cibule, nakrájená najemno
1 lžíce protlaku nebo passaty
½ lžičky koření garam masala
½ lžičky kmínu
2 lžičky citronové šťávy
1 vejce

Na oblohu:
burgrové bulky
plátkový sýr
1 jablko, nakrájené na plátky
zelený salát
+ olej

Mungo dobře propláchněte a se 60 ml vody a ¼ lžičkou soli vařte do změknutí.

Na troše oleje osmahněte cibuli, přidejte slité klíčky a ještě asi 2 minuty smažte.

V misce smíchejte s ostatními ingrediencemi a trochou soli. Z dané směsi uplácejte placičky.

Placičky osmažte z obou stran.

Každou housku obložte salátem, jablkem a na horkou mungo placku přiložte sýr. Zavřete do housky.

mungo_burgry_2  mungo_burgry

Advertisements

One thought on “Mungo burgry

  1. Pingback: Bulky na burgry | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s