Quiche brambory-čedar

Díky bramborám opravdu sytý slaný koláč.

1 porce těsta na quiche
300 g brambor
150 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
2 lahůdkové cibulky, nakrájené
3 vejce (plus bílek, co zbyl z přípravy těsta)
1 kelímek 30% smetany
sůl, pepř

Brambory uvařte ve slupce. Nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na širší plátky.

Těsto předpečte podle návodu.

V misce rozšlehejte vidličkou vejce, vmíchejte smetanu, osolte a opepřete.

Na těsto dejte plátky brambor a osolte je.

Posypejte cibulkami a sýrem. Zalijte vaječnou směsí.

Pečte na 170 stupňů cca 30-40 minut, až povrch začne hnědnout a zpevní.

quiche_brambory_chedar

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s