Quiche brambory-čedar

Díky bramborám opravdu sytý slaný koláč.

1 porce těsta na quiche
300 g brambor
150 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
2 lahůdkové cibulky, nakrájené
3 vejce (plus bílek, co zbyl z přípravy těsta)
1 kelímek 30% smetany
sůl, pepř

Brambory uvařte ve slupce. Nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na širší plátky.

Těsto předpečte podle návodu.

V misce rozšlehejte vidličkou vejce, vmíchejte smetanu, osolte a opepřete.

Na těsto dejte plátky brambor a osolte je.

Posypejte cibulkami a sýrem. Zalijte vaječnou směsí.

Pečte na 170 stupňů cca 30-40 minut, až povrch začne hnědnout a zpevní.

quiche_brambory_chedar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s