Quiche v mexickém stylu, kdy pikantní chuť papriček doplňuje koriandr.
1 porce těsta na quiche
200 g kukuřice, v konzervě nebo mražené (tu zalijte horkou vodou a nechte povolit)
2 jarní cibulky, najemno nakrájené
100 g čedaru, nastrouhaný nahrubo
1 čerstvá jalapeños paprička, nebo lžíce naložených; nakrájet na malé kousky
2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
3 vejce
100 g zakysané smetany
100 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř
Těsto si připravte podle návodu včetně předpečení.
V misce rozšlehejte vidličkou vejce. Přidejte obě smetany, osolte a opepřete.
Do směsi vmíchejte zbývající ingredience.
Na předpečené těsto nalijte náplň, rovnoměrně rozetřete tuhé ingredience a pečte 30 minut na 160 stupňů.