Nasládlá cibule a slané olivy v báječné harmonii. Recept je na formu o průměru 23 cm.
1 porce těsta na quiche
2 velké cibule, nakrájené na kolečka
100 g ementálu, nastrouhaného
150 černých oliv (nešetřete na sobě a kupte si nějaké lepší), pokrájených
3 vejce
1 kelímek smetany ke šlehání
sůl, pepř, oliv. olej
Těsto na quiche si připravte podle návodu a včetně předpečení.
V pánvi rozehřejte olej a pomalu na něm osmažte cibuli do měkka. Může to trvat více než 20 minut.
Vajíčka rozšlehejte vidličkou, smíchejte se smetanou a sýrem, osolte a opepřete.
Do formy na těsto přesuňte cibuli. Posypte olivami a zalijte vaječno-sýrovou směsí.
Pečte na 180 stupňů 30-40 minut, než náplň zpevní a zezlátne.