Cibulová quiche s olivami

Nasládlá cibule a slané olivy v báječné harmonii. Recept je na formu o průměru 23 cm.

cibulovo-olivova_quiche

1 porce těsta na quiche
2 velké cibule, nakrájené na kolečka
100 g ementálu, nastrouhaného
150 černých oliv (nešetřete na sobě a kupte si nějaké lepší), pokrájených
3 vejce
1 kelímek smetany ke šlehání
sůl, pepř, oliv. olej

Těsto na quiche si připravte podle návodu a včetně předpečení.

V pánvi rozehřejte olej a pomalu na něm osmažte cibuli do měkka. Může to trvat více než 20 minut.

Vajíčka rozšlehejte vidličkou, smíchejte se smetanou a sýrem, osolte a opepřete.

Do formy na těsto přesuňte cibuli. Posypte olivami a zalijte vaječno-sýrovou směsí.

Pečte na 180 stupňů 30-40 minut, než náplň zpevní a zezlátne.

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s