Cibulová quiche s olivami

Nasládlá cibule a slané olivy v báječné harmonii. Recept je na formu o průměru 23 cm.

1 porce těsta na quiche
2 velké cibule, nakrájené na kolečka
100 g ementálu, nastrouhaného
150 černých oliv (nešetřete na sobě a kupte si nějaké lepší), pokrájených
3 vejce
1 kelímek smetany ke šlehání
sůl, pepř, oliv. olej

Těsto na quiche si připravte podle návodu a včetně předpečení.

V pánvi rozehřejte olej a pomalu na něm osmažte cibuli do měkka. Může to trvat více než 20 minut.

Vajíčka rozšlehejte vidličkou, smíchejte se smetanou a sýrem, osolte a opepřete.

Do formy na těsto přesuňte cibuli. Posypte olivami a zalijte vaječno-sýrovou směsí.

Pečte na 180 stupňů 30-40 minut, než náplň zpevní a zezlátne.

cibulovo-olivova_quiche

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s