Quiche s tymiánovým špenátem

Efektní kombinace špenátu a slaného sýra podtržená vůní tymiánu.

1 porce těsta na quiche
1 balíček mraženého špenátu
100 g balkánského sýra
hrst slunečnicových semínek
1 lžička sušeného tymiánu
2 vejce
1/2 kelímku smetany ke šlehání
1 cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
sůl, pepř
rostlinný olej

Těsto na quiche dejte předpéct podle návodu.
Slunečnicová semínka opražte na sucho na pánvi.
Na troše oleje osmažte pomalu cibuli do měkka. Krátce osmažte i česnek.
Přidejte špenát a nechte prohřát. Ochuťte tymiánem a pepřem. Nechte vychladnout.
Do špenátu přidejte slunečnicová semínka a rozdrobený sýr. Podle chuti případně dosolte (nezapomeňte, že sýr je sám dost slaný).
V míse rozšlehejte vidličkou vejce, spojte se smetanou a trochu osolte. Vmíchejte špenát.
Celou směs nalijte na těsto a pečte dalších 30 minut na 170 stupňů.

quiche_spenat_tymian

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s