Rajčatový koláč

V jednoduchosti je síla a tenhle koláč je důkazem, že to není jen fráze. Na formu o průměru 23 cm.

1 porce těsta na quiche
4 rajčata
150 g mozzarelly*
oregáno
olivový olej
bílý vinný ocet
sůl, čerstvě mletý pepř

* Objevila jsem mozzarellu na vaření, je pevnější a na zapékání geniální. Mají např. v Sýrárně ve Slavíkově ulici v Praze, 100 g za 19 korun.

Těsto rozválejte, vyložte jím formu včetně okrajů, na několik místech propíchněte vidličkou a pečte 15 minut na 180 stupňů.

Rajčata nakrájejte na plátky a vyložte jím formu. Zakapejte olejem (ideální je, pokud máte rozprašovač), zakapejte trochou octa, osolte, opepřete a posypejte oregánem. Pečte 15 minut na 180 stupňů.

Mozzarellu nastrouhejte a posypte jím koláč. Pečte stále na 180 stupňů posledních 10 minut.

Podávejte ještě teplé.

rajcatovy_kolac

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s