Spaghetti alla puttanesca

… aneb Špagety s rajčaty, ančovičkami, olivami a kapary podle nějaké italské nevěstky.

1 konzerva rajčat
50 g černých oliv, bez pecky, nakrájených
4 ančovičky
1 lžíce kaparů
1 cibule, nakrájená najemno
1 stroužek česneku, nakrájený najemno
pepř, olivový olej

Na oleji zvolna osmažíme cibuli a česnek. Přidáme ančovičky a smažíme, než se rozpadnou na pastu.

Přidáme rajčata, olivy a kapary. Vaříme asi 15 minut, než směs zhoustne.

Na závěr opepříme. Není třeba solit, všechny suroviny jsou dost slané samy o sobě.

Podáváme s  uvařenými špagetami. Doporučuji čerstvé těstoviny – domácí nebo kupované.

testoviny_alla_puttanesca
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s