Čerstvé těstoviny

ravioli_3

Těsto na těstoviny je v podstatě velmi jednoduché. Na 1 porci smíchejte

100 g prosáté hladké mouky*
1 vejce
1/3 lžičky soli

* Pokud máte chuť na celozrnné, velmi se nám osvědčila špaldová mouka, dobře se s ní pracuje, těstoviny z ní jsou jemné.
Základem je těsto delší dobu hníst, aby se spojilo a bylo táhlé.
Někdy se také přidává lžíce olivového oleje.

O něco složitější je následně práce s těstem, aby dostalo požadovaný tvar. Pokud o domácích těstovinách uvažujete častěji (což asi po jejich první konzumaci vážně začnete), uvažujte také o stroji na jejich zpracování. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit strojek Imperia, který se se základními nástavci (lasagne, široké nudle, špagety) dá sehnat kolem 1 600 Kč.

Vaření:
Těstoviny se vaří v dobře osolené vodě „al dente“, tedy na skus. Když těstovinu rozkousnete, musí mít všude stejnou barvu. Pokud je uprostřed ještě světlý proužek, není hotová (vidíte syrové těsto).
Čerstvé těstoviny potřebují mnohem méně času než sušené. Například polévkové nudle máte za 2 minuty, špagety a široké nudle za 4 minuty. (Časy jsou orientační, skousněte si.)

A pokud se vám do nich nechce, dají se čerstvé koupit. Vynikající mají třeba na cerstvapasta.cz.

Advertisement

6 komentářů: „Čerstvé těstoviny

  1. Pingback: Kachní prsa s křupavými nudlemi | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Těstoviny s chřestovým pestem | Kvíčala na talíři

  3. Pingback: Spaghetti alla puttanesca | Kvíčala na talíři

  4. Pingback: Ravioli se špenátovo-ricottovou náplní | Kvíčala na talíři

  5. Pingback: Smetanová omáčka s gorgonzolou a bylinkami | Kvíčala na talíři

  6. Pingback: Fettuccine Alfredo | Kvíčala na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s