Těstoviny s cuketou a ricottou

Jemná chuť cuket i ricotty v kontrastu s citronovou kůrou a bazalkou.

testoviny_s_cuketou_a_ricottou

2 střední cukety, nakrájené na tenké plátky
1 kelímek ricotty (200-250 g)
50 g slunečnicových semínek
50 g parmazánu, nastrouhaného
1 šalotka nebo malá cibule, najemno nakrájená
3 stroužky česneku, najemno nakrájené
kůra z 1 citrónu
2 lžíce olivového oleje
hrst bazalky
sůl, pepř

Uvařte krátké těstoviny.

Semínka osmažte na sucho na nepřilnavé pánvi.

Na velké pánvi rozehřejte olej a pomalu na něm osmažte cibuli a cukety. Až začnou cukety měknout, přidejte česnek.

Přidejte těstoviny a zbývající ingredience a promíchejte. Ihned podávejte.

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s