Ricotta

ricotta2

Ricotta je italský měkký sýr tvarohovité konzistence. Nemá moc výraznou chuť, takže se používá jak na sladko jako náplň do koláčů, tak naslano do omáček a těst.

U nás je v běžné síti nejčastěji k dostání ve 250g balení od Italat kolem 30 korun.

Advertisements

7 thoughts on “Ricotta

  1. Pingback: Malfatti (ricottové nočky) s rajčatovou omáčkou | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Řecký citronový koláč s tymiánem | Kvíčala na talíři

  3. Pingback: Lasagne s brokolicí | Kvíčala na talíři

  4. Pingback: Pažitkové špagety s kešu | Kvíčala na talíři

  5. Pingback: Těstoviny s cuketou a ricottou | Kvíčala na talíři

  6. Pingback: Dýňové lasagne | Kvíčala na talíři

  7. Pingback: Ravioli se špenátovo-ricottovou náplní | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s