Bulky na burgry

Nasládlé jemné bulky na burgry s jakoukoli náplní. Uvedené množství je na 6-8 bulek podle velikosti. Ze stejného těsta můžete dělat i “housky” na hotdogy.

400 g hladké mouky
260 ml mléka, pokojové teploty
2 lžíce cukru
50 g změklého másla
½ kostky čerstvého droždí
1,5 lžičky másla
+ 1 vejce na potření; případně sezam na posypání

Droždí s cukrem rozmíchejte v mléce. S ostatními ingrediencemi zadělejte těsto a nechte cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě.

Těsto ještě jedno prohněťte na moukou posypaném vále a rozdělte na 6 dílů. Vytvořte bochánky, které dejte na plech vyloženým pečicím papírem. Nechte dalších 15 minut odpočinout přikryté čistou utěrkou.

Potřete rozkvedlaným vejce a posypte sezamem. (Tento krok u hotdogových housek vynechte.)

Pečte 20 minut na 180 stupňů (případně 160 horkovzduch). Nechte vychladnout na mřížce.

Z burgrů nabízí Kvíčala na talíři klasické hovězí, krůtí s mangovou majonézou, bezmasé z portobello žampionů a variantu s mungo výhonky, taktéž bez masa.

bulky hovezi_burgr

Advertisements

4 thoughts on “Bulky na burgry

  1. Pingback: Krůtí burgry s mangovou majonézou | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Hovězí burgry | Kvíčala na talíři

  3. Pingback: Mungo burgry | Kvíčala na talíři

  4. Pingback: Portobello burgry s ostrou omáčkou | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s