Nasládlé jemné bulky na burgry s jakoukoli náplní. Uvedené množství je na 6-8 bulek podle velikosti. Ze stejného těsta můžete dělat i „housky“ na hotdogy.
400 g hladké mouky
260 ml mléka, pokojové teploty
2 lžíce cukru
50 g změklého másla
½ kostky čerstvého droždí
1,5 lžičky másla
+ 1 vejce na potření; případně sezam na posypání
Droždí s cukrem rozmíchejte v mléce. S ostatními ingrediencemi zadělejte těsto a nechte cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě.
Těsto ještě jedno prohněťte na moukou posypaném vále a rozdělte na 6 dílů. Vytvořte bochánky, které dejte na plech vyloženým pečicím papírem. Nechte dalších 15 minut odpočinout přikryté čistou utěrkou.
Potřete rozkvedlaným vejce a posypte sezamem. (Tento krok u hotdogových housek vynechte.)
Pečte 20 minut na 180 stupňů (případně 160 horkovzduch). Nechte vychladnout na mřížce.
Z burgrů nabízí Kvíčala na talíři klasické hovězí, krůtí s mangovou majonézou, bezmasé z portobello žampionů a variantu s mungo výhonky, taktéž bez masa.
Pingback: Krůtí burgry s mangovou majonézou | Kvíčala na talíři
Pingback: Hovězí burgry | Kvíčala na talíři
Pingback: Mungo burgry | Kvíčala na talíři
Pingback: Portobello burgry s ostrou omáčkou | Kvíčala na talíři