Portobello burgry s ostrou omáčkou

Upozorňuju, že tohle jídlo svou chutí opravdu překvapí, protože se zavázanýma očima nepoznáte, že jíte houbu; místy byste vsadili na grilovaný steak… 😉

Na dvě porce si zajistěte:

2 portobello žampiony
2 burgrové housky
česnek
olivový olej
2 lžíce majonézy
1 lžíce harissy
1 lžička citronové šťávy
+ jako obloha:
rukola
feta

Houbám odstraňte nohy. Nasekaný česnek smíchejte s olejem a vetřete do houby (ve spodních plátcích drží perfektně). Z obou stran osmažte doměkka na teflonové pánvi, případně můžete dát upéct do trouby.

Housky krátce nasucho osmažte z vnitřních stran.

Připravte si omáčku z majonézy, harissy a citronové šťávy. Tou potřete obě poloviny rozdělené housky.

Na spodní housku položte žampion, na něj fetu, rukolu a přiklopte další houskou.

portobello_burgr  portobello_burgry

Advertisements

One thought on “Portobello burgry s ostrou omáčkou

  1. Pingback: Bulky na burgry | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s