Upozorňuju, že tohle jídlo svou chutí opravdu překvapí, protože se zavázanýma očima nepoznáte, že jíte houbu; místy byste vsadili na grilovaný steak… 😉
Na dvě porce si zajistěte:
2 portobello žampiony
2 burgrové housky
česnek
olivový olej
2 lžíce majonézy
1 lžíce harissy
1 lžička citronové šťávy
+ jako obloha:
rukola
feta
Houbám odstraňte nohy. Nasekaný česnek smíchejte s olejem a vetřete do houby (ve spodních plátcích drží perfektně). Z obou stran osmažte doměkka na teflonové pánvi, případně můžete dát upéct do trouby.
Housky krátce nasucho osmažte z vnitřních stran.
Připravte si omáčku z majonézy, harissy a citronové šťávy. Tou potřete obě poloviny rozdělené housky.
Na spodní housku položte žampion, na něj fetu, rukolu a přiklopte další houskou.
Pingback: Bulky na burgry | Kvíčala na talíři