Rebarborový koláč s drobenkou

Nejlepší cesta, jak se naučit jíst rebarboru!
Ingredience jsou na kulatou formu o průměru 23 cm.

na těsto:
50 g cukru krystal
150 g hladké mouky
1/3 prášku do pečiva
1 vejce
65 g másla, rozpuštěného

na náplň:
300 g rebarbory
110 g cukru krystal
1 lžička vanilkového extraktu

na drobenku:
115 g hrubé mouky
50 g cukru krystal
75 g másla

Smíchejte ingredience na těsto a vtlačte ho do máslem vymazané formy průměru 23 cm. Korpus na několika místech propíchněte vidličkou a pečte na 160 stupňů (horkovzduch) 20 minut.

Rebarboru oloupejte, nakrájejte na malé kousky a smíchejte v míse s ostatními ingrediencemi. Nechte odpočinout. Průběžně promíchávejte.

Na drobenku smíchejte mouku a cukr a konečky prstů vpracujte máslo.

Na předpečené těsto dejte rebarboru a na ni drobenku. Pečte dalších 40 minut.

rhubarb_pie
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s