Nejlepší cesta, jak se naučit jíst rebarboru!
Ingredience jsou na kulatou formu o průměru 23 cm.
na těsto:
50 g cukru krystal
150 g hladké mouky
1/3 prášku do pečiva
1 vejce
65 g másla, rozpuštěného
na náplň:
300 g rebarbory
110 g cukru krystal
1 lžička vanilkového extraktu
na drobenku:
115 g hrubé mouky
50 g cukru krystal
75 g másla
Smíchejte ingredience na těsto a vtlačte ho do máslem vymazané formy průměru 23 cm. Korpus na několika místech propíchněte vidličkou a pečte na 160 stupňů (horkovzduch) 20 minut.
Rebarboru oloupejte, nakrájejte na malé kousky a smíchejte v míse s ostatními ingrediencemi. Nechte odpočinout. Průběžně promíchávejte.
Na drobenku smíchejte mouku a cukr a konečky prstů vpracujte máslo.
Na předpečené těsto dejte rebarboru a na ni drobenku. Pečte dalších 40 minut.