Losos s listovým špenátem a kaparovou omáčkou

Jednoduché, efektní. Co dodat 🙂

2 steaky z lososa
300 g listového špenátu (může být čerstvý nebo mražený)*
1 kelímek zakysané smetany
šťáva z půlky citrónu
1 lžíce kaparů
50 ml smetany
1 stroužek česneku, sekaný
sůl, pepř, olej
* Mražený špenát přelijte v misce vařící vodou a nechte rozpustit. Potom důkladně vymačkejte vodu.

Zakysanou smetanu smíchejte s citronovou šťávou, kapary, osolte a opepřete.

Na troše oleje krátce osmažte česnek a přidejte špenát. Čerstvý nechte zavadnout, mražený prohřejte. Osolte a opepřete. Zalijte smetanou.

Lososa osolte, opepřete a na oleji z obou stran osmažte.

Na hromádku špenátu položte plátek lososa a přelijte smetanovou omáčkou.

Podávejte s kuskusem, pečivem nebo bulgurem.

losos_na_spenatovem_luzku

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s