Losos s listovým špenátem a kaparovou omáčkou

Jednoduché, efektní. Co dodat 🙂

2 steaky z lososa
300 g listového špenátu (může být čerstvý nebo mražený)*
1 kelímek zakysané smetany
šťáva z půlky citrónu
1 lžíce kaparů
50 ml smetany
1 stroužek česneku, sekaný
sůl, pepř, olej
* Mražený špenát přelijte v misce vařící vodou a nechte rozpustit. Potom důkladně vymačkejte vodu.

Zakysanou smetanu smíchejte s citronovou šťávou, kapary, osolte a opepřete.

Na troše oleje krátce osmažte česnek a přidejte špenát. Čerstvý nechte zavadnout, mražený prohřejte. Osolte a opepřete. Zalijte smetanou.

Lososa osolte, opepřete a na oleji z obou stran osmažte.

Na hromádku špenátu položte plátek lososa a přelijte smetanovou omáčkou.

Podávejte s kuskusem, pečivem nebo bulgurem.

losos_na_spenatovem_luzku

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s