Chřestová polévka

Rychlý a jednoduchý způsob, jak si zamilovat chřest – už navždy.

chrestova_polevka

1 svazek chřestu (400 g) – jak na něj
2 šalotky, najemno nakrájené
400 ml kuřecího nebo drůbežího vývaru
sůl, pepř
olivový olej

Chřest připravte podle návodu. Střední část nakrájejte na cca 2cm kousky. Hlavičky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 1,5 minuty. Zchlaďte, ale vývar nevylévejte. Naopak do něj dejte vařit dřevnaté stonky. Můžete přidat vodu.

Na troše oleje krátce osmažte šalotku a nakrájené prostřední části. Zalijte vývarem (můžete právě využít ten svůj chřestový, ale už bez dřevnatých stonků). Nechte cca 5-10 minut vařit, až chřest změkne.

Umixujte na hladký krém.

Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Podávejte s prohřátými hlavičkami.

Advertisement

1 komentář: „Chřestová polévka

  1. Pingback: Chřest a jak na něj | Kvíčala na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s