Zelené těstoviny

aneb Těstoviny se špenátem a bazalkou

200 g ricotty (1 kelímek)
hrst spařeného špenátu*
hrst bazalky
10 oloupaných mandlí
1 stroužek česneku
3 lžíce parmazánu
3 lžíce mléka/smetany na vaření
sůl, pepř
+ 250 g sušených krátkých těstovin
* Čerstvého špenátu to je asi 150 g, spařte ho horkou vodou, až zavadne. Důkladně vymačkejte. Pokud použijete mražený špenát, je to asi 10-12 kuliček. Po rozmražení také důkladně vymačkejte.

Všechny ingredience kromě ricotty rozmixujte na hladké pesto.

Pesto smíchejte s ricottou.

Uvařte těstoviny al dente. Vmíchejte do nich zelenou směs a ihned podávejte.

zelene_testoviny

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s