Zelené těstoviny

aneb Těstoviny se špenátem a bazalkou

200 g ricotty (1 kelímek)
hrst spařeného špenátu*
hrst bazalky
10 oloupaných mandlí
1 stroužek česneku
3 lžíce parmazánu
3 lžíce mléka/smetany na vaření
sůl, pepř
+ 250 g sušených krátkých těstovin
* Čerstvého špenátu to je asi 150 g, spařte ho horkou vodou, až zavadne. Důkladně vymačkejte. Pokud použijete mražený špenát, je to asi 10-12 kuliček. Po rozmražení také důkladně vymačkejte.

Všechny ingredience kromě ricotty rozmixujte na hladké pesto.

Pesto smíchejte s ricottou.

Uvařte těstoviny al dente. Vmíchejte do nich zelenou směs a ihned podávejte.

zelene_testoviny

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s