Houbová omáčka na těstoviny

Jedna z nejjednodušších a taky samozřejmě nejlepších omáček.

500 g čerstvých hub, nakrájených
200 ml smetany ke šlehání
4 stroužky česneku, nasekané
lžíce másla
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky oregana
sůl, mletý pepř

V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a rozvoňte na něm česnek. Přidejte houby a na mírném ohni smažte asi 10 minut, až houby změknou. Přidejte bylinky a při větší teplotě nechte vypařit všechnu vodu, kterou houby pustili.

Zalijte smetanou a prohřejte. Osolte a opepřete podle potřeby.

Podávejte například s vrtulemi.

houbova_omacka

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s