Houbová omáčka na těstoviny

Jedna z nejjednodušších a taky samozřejmě nejlepších omáček.

500 g čerstvých hub, nakrájených
200 ml smetany ke šlehání
4 stroužky česneku, nasekané
lžíce másla
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky oregana
sůl, mletý pepř

V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a rozvoňte na něm česnek. Přidejte houby a na mírném ohni smažte asi 10 minut, až houby změknou. Přidejte bylinky a při větší teplotě nechte vypařit všechnu vodu, kterou houby pustili.

Zalijte smetanou a prohřejte. Osolte a opepřete podle potřeby.

Podávejte například s vrtulemi.

houbova_omacka

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s