Avokádo

avokado

Avokádo pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Běžně už se dá koupit v našich supermarketech. Snažte se vybrat co nejměkčí plody, protože ty jsou zralé. Měli byste cítit, že pod slupkou vám dužina jakoby utíká zpod prstů. Pokud koupíte tvrdší avokádo, zabalte ho do papírového sáčku a nechce při pokojové teplotě pár dnů dojít.

A jak do něj?
Vezměte si kratší ostrý nůž a po delším obvodu avokádo celé rozřízněte.
Každou polovinu vezměte do jedné dlaně a zatočte opačným směrem. Obě poloviny se oddělí.
V jedné vám zbyde velká kulatá pecka, kterou snadno vydloubnete lžící.
Dužinu následně vydlabejte lžící, u zralého avokáda by to mělo jít samo (má téměř máslovou konzistenci).
Pokud je už přezrálé, uvidíte tmavě hnědá až černá místa – ta klidně vynechte.

Advertisements

6 thoughts on “Avokádo

  1. Pingback: Avokádová pomazánka | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Salát avokádo – okurka – kedlubna | Kvíčala na talíři

  3. Pingback: Guacamole | Kvíčala na talíři

  4. Pingback: Tortily s kukuřicí a avokádem | Kvíčala na talíři

  5. Pingback: Bramborový salát s avokádem a uzeným lososem | Kvíčala na talíři

  6. Pingback: Avokádový chleba | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s