Avokádo

avokado

Avokádo pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Běžně už se dá koupit v našich supermarketech. Snažte se vybrat co nejměkčí plody, protože ty jsou zralé. Měli byste cítit, že pod slupkou vám dužina jakoby utíká zpod prstů. Pokud koupíte tvrdší avokádo, zabalte ho do papírového sáčku a nechce při pokojové teplotě pár dnů dojít.

A jak do něj?
Vezměte si kratší ostrý nůž a po delším obvodu avokádo celé rozřízněte.
Každou polovinu vezměte do jedné dlaně a zatočte opačným směrem. Obě poloviny se oddělí.
V jedné vám zbyde velká kulatá pecka, kterou snadno vydloubnete lžící.
Dužinu následně vydlabejte lžící, u zralého avokáda by to mělo jít samo (má téměř máslovou konzistenci).
Pokud je už přezrálé, uvidíte tmavě hnědá až černá místa – ta klidně vynechte.

Advertisement

7 komentářů: „Avokádo

  1. Pingback: Avokádová pomazánka | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Salát avokádo – okurka – kedlubna | Kvíčala na talíři

  3. Pingback: Guacamole | Kvíčala na talíři

  4. Pingback: Tortily s kukuřicí a avokádem | Kvíčala na talíři

  5. Pingback: Bramborový salát s avokádem a uzeným lososem | Kvíčala na talíři

  6. Pingback: Avokádový chleba | Kvíčala na talíři

  7. Pingback: Tortilly s kukuřicí a avokádem | Kvíčala na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s