Pesto z medvědího česneku

Dneska tu mám tak trošku hrstkový recept 🙂 Budete k němu potřebovat nějaký mixér nebo sekáček, v nejhorším si vystačíte i s tyčovým mixérem a vyšší nádobou.

pesto_medved.jpg

dvě hrsti medvědího česneku
hrst kešu oříšků
50 g sýru Gran Moravia
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř

Ořechy nasucho opražte na pánvi.

Sýr nastrouhejte nahrubo.

Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Olej přidávejte podle potřeby postupně. V tomto případě neplatí, že méně je někdy více. Tady je více prostě více.

Pokud neplánujete pesto hned čerstvé použít, dejte ho nejlépe do zavírací skleničky a zalijte ještě olejem, který ho zakonzervuje. Skladujte v lednici.

A jak pesto využít?

Na těstoviny, stejně jako například klasické bazalkové pesto. Skvělá je varianta doplněná o smaženou slaninu a posypaná sýrem.

IMG_20170330_201938

Přidejte lžičku do míchaných vajíček.

Podávat ho také můžete jako pikantní omáčku/dip k pečenému či grilovanému masu.

Namažte si ho na topinku místo klasického česneku.

IMG_20170413_200818

Zkuste si s ním naložit hermelíny.

hermeliny_pesto  hermeliny_pesto2

Advertisements

One thought on “Pesto z medvědího česneku

  1. Pingback: Medvědí česnek | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s