Klasická vajíčková pomazánka se dá na jaře ozvláštnit.
Uvedené množství je na snídani pro 2-3 osoby.
3-4 vajíčka uvařená natvrdo
1 lžíce změklého másla
2 lžičky majonézy
1 lžička hořčice
medvědí česnek, cca 12 listů
sůl
čerstvě mletý pepř
Začnete s máslem. Nechte ho na pokojové teplotě povolit a utřete ho se žloutky.
Bílky z vajíček nastrouhejte nahrubo na struhadle. Nebo já používám kolečko na krájení brambor. Spojte s máslem a žloutky.
Přidejte majonézu, hořčici a podle chuti dosolte a opepřete.
Listy česneku důkladně omyjte, osušte a najemno nakrájejte. Přidejte do pomazánky.
Podávejte s pečivem.
Pingback: Medvědí česnek | Kvíčala na talíři