Fettuccine Alfredo

Jeden z nejsnadnějších receptů, jak si můžete připravit těstoviny. Při volbě dobrých surovin dostanete z mála opravdu mnoho. Nenechte se zmást “lehkou” italskou kuchyní – tohle jídlo je opravdu syté.

Uvedené množství je na 3 porce.

15803601_405411423131896_6581321019229732864_n1

300 g čerstvých těstovin
50 g másla
50 g parmazánu, nastrouhaného + trochu na ozdobu
200 ml smetany ke šlehání
sůl, čerstvě mletý pepř (nejlépe 4 barev)

Postup je stejně jednoduchý jako seznam ingrediencí, ale raději ho nejdříve přečtěte celý a teprve potom začněte.

Ve větším hrnci rozpusťte máslo. Zalijte smetanou a nechte prohřát.

Přidejte nastrouhaný sýr a asi 5 minut nechte na slabém ohni povařit. Odstavte z plotny a dochuťte solí a pepřem.

Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody “al dente”. Slijte vodu a horké těstoviny nasypte do hrnce s omáčkou. Dobře promíchejte.

Podávejte posypané trochou sýra a čerstvým pepřem.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s