Fettuccine Alfredo

Jeden z nejsnadnějších receptů, jak si můžete připravit těstoviny. Při volbě dobrých surovin dostanete z mála opravdu mnoho. Nenechte se zmást „lehkou“ italskou kuchyní – tohle jídlo je opravdu syté.

Uvedené množství je na 3 porce.

15803601_405411423131896_6581321019229732864_n1

300 g čerstvých těstovin
50 g másla
50 g parmazánu, nastrouhaného + trochu na ozdobu
200 ml smetany ke šlehání
sůl, čerstvě mletý pepř (nejlépe 4 barev)

Postup je stejně jednoduchý jako seznam ingrediencí, ale raději ho nejdříve přečtěte celý a teprve potom začněte.

Ve větším hrnci rozpusťte máslo. Zalijte smetanou a nechte prohřát.

Přidejte nastrouhaný sýr a asi 5 minut nechte na slabém ohni povařit. Odstavte z plotny a dochuťte solí a pepřem.

Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody „al dente“. Slijte vodu a horké těstoviny nasypte do hrnce s omáčkou. Dobře promíchejte.

Podávejte posypané trochou sýra a čerstvým pepřem.

 

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s