Jeden z nejsnadnějších receptů, jak si můžete připravit těstoviny. Při volbě dobrých surovin dostanete z mála opravdu mnoho. Nenechte se zmást „lehkou“ italskou kuchyní – tohle jídlo je opravdu syté.
Uvedené množství je na 3 porce.
300 g čerstvých těstovin
50 g másla
50 g parmazánu, nastrouhaného + trochu na ozdobu
200 ml smetany ke šlehání
sůl, čerstvě mletý pepř (nejlépe 4 barev)
Postup je stejně jednoduchý jako seznam ingrediencí, ale raději ho nejdříve přečtěte celý a teprve potom začněte.
Ve větším hrnci rozpusťte máslo. Zalijte smetanou a nechte prohřát.
Přidejte nastrouhaný sýr a asi 5 minut nechte na slabém ohni povařit. Odstavte z plotny a dochuťte solí a pepřem.
Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody „al dente“. Slijte vodu a horké těstoviny nasypte do hrnce s omáčkou. Dobře promíchejte.
Podávejte posypané trochou sýra a čerstvým pepřem.