Proč kupovat obarvenou směs, když domácí pudink je jednoduchý a vynikající? Recept je na 4 porce.
2 žloutky
dřeň z 1 vanilkového lusku
500 ml mléka
3 lžíce cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
V misce ušlehejte žloutky s cukrem (stačí vidličkou nebo metličkou). Přidejte škrob a 150 ml mléka a dobře rozmíchejte.
Zbytek mléka zahřejte spolu s vanilkou.
Odeberte jednu naběračku teplého mléka a přidejte ji do žloutkové směsi. Tu následně přelijte celou do horkého mléka.
Za stálého míchání směs během minuty až dvou začne houstnout.
Rozdělte do misek a nechte před podáváním vychladnout.
Vanilkový pudink také můžete použít jako náplň do koláčů, třeba do kynutých šneků.
Pingback: Kynuté šneky – s pudinkem nebo se skořicí | Kvíčala na talíři
Pingback: Krupicová halva | Kvíčala na talíři