Vanilkový pudink

Proč kupovat obarvenou směs, když domácí pudink je jednoduchý a vynikající? Recept je na 4 porce.

pudink

2 žloutky
dřeň z 1 vanilkového lusku
500 ml mléka
3 lžíce cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu

V misce ušlehejte žloutky s cukrem (stačí vidličkou nebo metličkou). Přidejte škrob a 150 ml mléka a dobře rozmíchejte.

Zbytek mléka zahřejte spolu s vanilkou.

Odeberte jednu naběračku teplého mléka a přidejte ji do žloutkové směsi. Tu následně přelijte celou do horkého mléka.

Za stálého míchání směs během minuty až dvou začne houstnout.

Rozdělte do misek a nechte před podáváním vychladnout.

Vanilkový pudink také můžete použít jako náplň do koláčů, třeba do kynutých šneků.

Advertisement

2 komentáře: „Vanilkový pudink

  1. Pingback: Kynuté šneky – s pudinkem nebo se skořicí | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Krupicová halva | Kvíčala na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s