Vanilkové lusky se postupně dostávají do prodeje, ale bohužel za nechutné ceny (Tesco 2 kusy za 90 korun). Doporučuji proto pro nákup internet. Čím víc si jich koupíte, tím jsou levnější. K dostání např. na vanilkove-lusky.cz. Skladujte je potom ve vzduchotěsné nádobě, jinak ztvrdnou a začnou vyčichat.
Pro přípravu:
Vanilkový lusk podélně nařízněte a špičkou příborového nože vydlabejte dřeň. I s obrázkem opět na vanilkove-lusky.cz. Do některých receptů se používá jen dřeň, někdy se „vyvařuje“ i lusk.
Pingback: Vanilkový pudink | Kvíčala na talíři
Pingback: Crème brûlée | Kvíčala na talíři
Pingback: Vanilková panna cotta | Kvíčala na talíři
Pingback: Koláč s ořechovým těstem | Kvíčala na talíři
Pingback: Pečený tvaroh s třešněmi | Kvíčala na talíři
Pingback: Crème brûlée | Kvíčala na talíři