Hráškové rizoto

Další krásný příklad, jak se dá vykouzlit geniální jídlo s málem ingrediencí. Stačí, když jsou kvalitní.

300 g hrášku (čerstvý je mnohem lepší než mražený)
200 g rýže na rizoto
2 lžíce másla
50 g parmazánu, nastrouhaného najemno
1 dcl suchého bílého vína
1 cibule nebo šalotka, najemno pokrájená
sůl, pepř

Hrášek vyloupejte a krátce povařte ve slané vodě. Slijte, ale vodu si nechte stranou.

Rozpusťte 1 lžíci másla a osmažte na něm cibulku. Vmíchejte rýži, nechce obalit v tuku a asi minutu opékejte.

Zalijte vínem a nechte odpařit.

Rýži postupně zalévejte asi hráškovým vývarem tak, aby byla těsně zalitá. Před dolitím nechce vsáknout.

Mezitím si třetinu hrášku rozmačkejte nebo rozmixujte na hrubé pyré.

Až bude rýže na skus hotová, vmíchejte lžíci másla a většinu parmazánu, hrášek i pyré. Nechte pár minut stát.

Osolte a opepřete dle potřeby.

Podávejte posypané parmazánem.

hraskove_rizoto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s