Polentový koláč se špenátem a kozím sýrem

Kombinace špenátu a kozího sýra nikdy nezklame a pozvedne i jinak ne příliš zajímavou polentu.

100 g polenty
200 ml mléka
50 g parmazánu
1 balení listového špenátu (může být mražený)
2 červené cibule, nakrájené na kolečka
150 ml smetany
3 vejce
1 lžíce másla
100 g čerstvého kozího sýra (to je ten drobivý)
sůl, pepř

Mléko a stejné množství vody přiveďte k varu. Vsypte polentu a za stálého míchání uvařte (cca 5-10 minut). Přidejte máslo, parmazán, důkladně osolte a opepřete.

Formu na koláč (průměr 23) vymažte máslem a na dno rozetřete polentu.

Špenát rozmrazte a důkladně z něj vymačkejte vodu. Osolte a rozprostřete na polentu. Posypte cibulí.

Vidličkou rozšlehejte vejce, osolte a smíchejte se smetanou. Vmíchejte rozdrobený kozí sýr. Směsí polejte koláč.

Pečte 35 minut na 170 stupňů.

polentovy_kolac
Na obrázku jsem sýr dávala až na vrch a nespojil se se směsí. Takže vmíchat! 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s