Další pekařský pokus na téma „toto pečivo si dáme ještě teplé“ 🙂
250 g hladké mouky
1 lžička soli
2 lžičky prášku do pečiva
vody dle potřeby (cca 200 ml)
olivový olej
sůl
parmazán
koření či bylinky dle chuti
Z uvedených ingrediencí zpracujte maličko lepivé těsto. Naolejovanými prsty těsto rozprostřete do plechu. Potřete olejem, posolte a posypte kořením dle chuti. (My zkoušeli čerstvý pepř jednou s tymiánem a jednou s oreganem). Na 180 stupňů pečte 20 minut. Pokud uděláte placku hodně tenkou, uberte 5 minut, jinak bude sice křupavá, ale ukřupnete jí jen těžko.
Posypte parmazánem a ještě 5 minut dopékejte. V tomto kroku můžete například přidat nasekaný česnek.
Výborná příloha k rybě či sýrům.