Zasněžená jablka

Horká jablka schovaná pod sněhem plným křupavého cukru. Ňam!

3 střední jablka
40 g másla
100 g třtinového cukru
2 vejce
1 lžička vanilkové esence*
1/2 lžičky vanilkového cukru
1/4 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého kardamomu
* Prodává například Marks & Spencer.

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky.

V rendlíku rozpusťte máslo, přidejte jablka a 35 gramů cukru. Na mírném ohni vařte, než jablka začnou měknout (cca 10-15 minut). Nechte trochu vychladnout.

Oddělte bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Opatrně do něj vmíchejte vanilkovou esenci a zbytek cukru.

Do jablek vmíchejte koření a žloutky.

Jablka dejte do zapékací nádoby (ideálně do několika menších, ve kterých se budou rovnou podávat). Nahoru rozetřete sníh (počítejte s tím, že se zvedne – je proto lepší použít hlubší nádoby).

Zapečte v troubě na 180 stupňů asi 10 minut. Podávejte ještě teplé.

zasnezena_jablka
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s