Dýňové lasagne

Dýně má velmi široké použití a v lasagních si ji užijete. Ingredience vyjdou na 4 porce.

400-500 g dýně, oloupané
9-12 plátků lasagní (podle velikosti zapékací misky)*
1 kelímek ricotty (případně čerstvého sýra typu lučina)
1 kelímek zakysané smetany
50 g parmazánu, nastrouhaného
1 lžička šalvěje
sůl, pepř, máslo
* Sušené lasagne si 3 minuty předvařte.

Dýni nakrájejte na měsíčky a dejte na 20-30 minut péct na 180 stupňů. Vyzkoušejte vidličkou, jako když vaříte brambory – hotová bude měkká. Pozor, aby se vám nezačaly připalovat malé kousky.

Ricottu, smetanu, polovinu parmazánu a šalvěj smíchejte v misce, osolte a opepřete.

Zapékací misku vymažte máslem. Dno vyložte lasagnemi, poklaďte dýní a potřete smetanovou směsí.  Stejně udělejte ještě nejméně jednu další vrstvu. Zakončete lasagnemi potřenými trochou sýrové směsi.

Dejte na 15 minut zapéct na 180 stupňů.

Posypte zbylým parmazánem a zapečte ještě 5 minut.

dynove_lasane
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s