Dýňová polenta

Netradiční příloha k masu, která se dá jíst i samotná.

půlka menší dýně (500-800 g)
100 g polenty
50 g parmazánu
mléko
sůl, pepř

Dýni vydlabejte a oloupejte z ní slupku. Nakrájejte na menší kousky a vařte ve větším množství vody do měkka (trvá to asi 20 minut).

Instantní polentu uvařte podle návodu na obalu (většinou je to cca 400-500 ml vody na 100 g polenty, cca 10 minut vaření za stálého míchání). Osolte, opepřete a mírně nařeďte mlékem. Přisypte parmazán.

Dýně rozmixujte tyčovým mixérem.

Dýňovou i polentovou hmotu spojte a podle potřeby dosolte.

Výtečná je s rukolou. Podávala jsem například k vepřové panence (jen sůl, pepř, šalvěj a krátce osmažená z každé strany).

dynova_polenta
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s