Netradiční příloha k masu, která se dá jíst i samotná.
půlka menší dýně (500-800 g)
100 g polenty
50 g parmazánu
mléko
sůl, pepř
Dýni vydlabejte a oloupejte z ní slupku. Nakrájejte na menší kousky a vařte ve větším množství vody do měkka (trvá to asi 20 minut).
Instantní polentu uvařte podle návodu na obalu (většinou je to cca 400-500 ml vody na 100 g polenty, cca 10 minut vaření za stálého míchání). Osolte, opepřete a mírně nařeďte mlékem. Přisypte parmazán.
Dýně rozmixujte tyčovým mixérem.
Dýňovou i polentovou hmotu spojte a podle potřeby dosolte.
Výtečná je s rukolou. Podávala jsem například k vepřové panence (jen sůl, pepř, šalvěj a krátce osmažená z každé strany).