Velmi snadný koláč, do kterého můžete dle sezóny obměňovat ovoce (na fotce se švestkami). Bez problému se dá udělat i v bezlepkové verzi.
Uvedené míry jsou na formu o průměru 23 cm.
na těsto:
250 g bílého jogurtu
1 vejce
½ vanilkového cukru
½ prášku do pečiva
40 g cukru krystal
100 g polohrubé mouky
(pro bezlepkovou verzi nahraďte polohrubou mouku stejným množstvím rýžové krupičky)
na drobenku:
50 g změklého másla
60 g cukru krystal
90 g polohrubé mouky
(bezlepková drobenka: 110 g rýžové krupičky, 20 g kokosové mouky, 35 g třtinového cukru, 70 g másla)
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a oběma cukry. Přidejte vejce a jogurt a zamíchejte na tekuté těsto.
Vlijte do vymazané a vysypané formy.
Posypte ovocem.
Ingredience na drobenku dejte do jedné mísy a prsty zpracujte drobenku. Posypte jí koláč.
Pečte na 180 stupňů 25-30 minut.