Jogurtový koláč s drobenkou

Velmi snadný koláč, do kterého můžete dle sezóny obměňovat ovoce (na fotce se švestkami).
Uvedené míry jsou na formu o průměru 23 cm.
na těsto:
250 g bílého jogurtu
1 vejce
½ vanilkového cukru
½ prášku do pečiva
40 g cukru krystal
100 g polohrubé mouky
(pro bezlepkovou verzi nahraďte polohrubou mouku stejným množstvím rýžové krupičky)

na drobenku:
50 g změklého másla
60 g cukru krystal
90 g polohrubé mouky
(bezlepková drobenka: 110 g rýžové krupičky, 20 g kokosové mouky, 35 g třtinového cukru, 70 g másla)

Smíchejte mouku s práškem do pečiva a oběma cukry. Přidejte vejce a jogurt a zamíchejte na tekuté těsto.

Vlijte do vymazané a vysypané formy.

Posypte ovocem.

Ingredience na drobenku dejte do jedné mísy a prsty zpracujte drobenku. Posypte jí koláč.

Pečte na 180 stupňů 25-30 minut.

jogurtovy_kolac_1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s