Jogurtový koláč s drobenkou

Velmi snadný koláč, do kterého můžete dle sezóny obměňovat ovoce (na fotce se švestkami). Bez problému se dá udělat i v bezlepkové verzi.
Uvedené míry jsou na formu o průměru 23 cm.

jogurtovy_kolac_1


na těsto:
250 g bílého jogurtu
1 vejce
½ vanilkového cukru
½ prášku do pečiva
40 g cukru krystal
100 g polohrubé mouky
(pro bezlepkovou verzi nahraďte polohrubou mouku stejným množstvím rýžové krupičky)

na drobenku:
50 g změklého másla
60 g cukru krystal
90 g polohrubé mouky
(bezlepková drobenka: 110 g rýžové krupičky, 20 g kokosové mouky, 35 g třtinového cukru, 70 g másla)

Smíchejte mouku s práškem do pečiva a oběma cukry. Přidejte vejce a jogurt a zamíchejte na tekuté těsto.

Vlijte do vymazané a vysypané formy.

Posypte ovocem.

Ingredience na drobenku dejte do jedné mísy a prsty zpracujte drobenku. Posypte jí koláč.

Pečte na 180 stupňů 25-30 minut.

kolac

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s