Thajské masové kuličky

Jídlo, které voní, chutná, i vypadá. A díky mléku není kari pasta tak ostrá. Vychutnejte si tradiční spojení kari pasta – kokosové mléko – limeta.

thajske_masove_kulicky

500 mletého hovězího masa
1 červená chilli paprička, nasekaná
2 cm zázvoru, najemno strouhaného
1 vejce
1 a 1/2 lžíce červené kari pasty
400 ml kokosového mléka
menší konzerva bambusových výhonků
hrst hrášku*
šťáva z 1 limetky
bazalka
sůl, pepř

* Můžete nahradit zelenými fazolkami. A nebo v sezóně použít celé lusky cukrového hrášku.

Maso smíchejte s papričkou, zázvorem, vejcem, solí a pepřem. Vytvarujte menší kuličky (asi jako v Ikea).

V hlubší pánvi (např. wok) kuličky ze všech stran opečte a následně vyndejte. Udržujte teplé.

Ve zbylém oleji krátce opečte kari pastu, kterou zalijte kokosovým mlékem a asi 100 ml vody. Vařte asi 10 minut.

Přidejte kuličky, výhonky a hrášek. Prohřejte asi 5-10 minut.

Na závěr přidejte limetkovou šťávu a bazalku.

Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi.

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s