Jídlo, které voní, chutná, i vypadá. A díky mléku není kari pasta tak ostrá. Vychutnejte si tradiční spojení kari pasta – kokosové mléko – limeta.
500 mletého hovězího masa
1 červená chilli paprička, nasekaná
2 cm zázvoru, najemno strouhaného
1 vejce
1 a 1/2 lžíce červené kari pasty
400 ml kokosového mléka
menší konzerva bambusových výhonků
hrst hrášku*
šťáva z 1 limetky
bazalka
sůl, pepř
* Můžete nahradit zelenými fazolkami. A nebo v sezóně použít celé lusky cukrového hrášku.
Maso smíchejte s papričkou, zázvorem, vejcem, solí a pepřem. Vytvarujte menší kuličky (asi jako v Ikea).
V hlubší pánvi (např. wok) kuličky ze všech stran opečte a následně vyndejte. Udržujte teplé.
Ve zbylém oleji krátce opečte kari pastu, kterou zalijte kokosovým mlékem a asi 100 ml vody. Vařte asi 10 minut.
Přidejte kuličky, výhonky a hrášek. Prohřejte asi 5-10 minut.
Na závěr přidejte limetkovou šťávu a bazalku.
Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi.