Jednoduchý recept na exotickou večeři, za kterou sklidíte potlesk.
2 filety z lososa
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, utřený
4 jarní cibulky, najemno nakrájené
2 lžičky medu
1 lžička koření ras el hanout
sůl, čerstvě mletý pepř
kuskus*
Filety z lososa osolte a opepřete. Z oleje, česneku, cibulky a ras el hanout udělejte marinádu. Lososa dejte do zapékací nádoby a potřete ho marinádou. Zbytek nalijte kolem. Dejte na 10 minut péct do trouby na 180 stupňů.
Vyjměte, každou porci pokapejte lžičkou medu (podle chuti) a dejte ještě na 5 minut zapéct.
Podávejte s kuskusem.
* K tomuto lososovi jsme kuskus ochutili lžičkou zakysané smetany, lžičkou dijonské hořčice a kolečky jarní cibulky.