Houbové kyselo

K tím krkonošským toho moc společného nemá, tohle je dokonce kyselé 🙂

brambory, nakrájené na malé kousky
houby, čerstvé nebo sušené
smetana ke šlehání
zakysaná smetana
2 bobkové listy
nové koření, asi 5 kuliček
sůl, ocet – podle chuti
1 lžička hladké mouky

Ve slané vodě vařte brambory, houby a koření. Když jsou brambory měkké, přidejte smetanu a prohřejte.

V zakysané smetaně rozmíchejte mouku a postupně zašlehávejte do polévky. Ideálně použijte metličku, protože se snadno tvoří hrudky.

Dosolte a dochuťte octem – polévka by měla být kyselá, ale ne jako utopenci.

Před podáváním vyndejte bobkový list a nové koření.

houbove_kyselo
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s