Dušené maso, které se krásně rozpadá, se spoustou zeleniny. Skvělý bonus – je to vlastně eintopf, ušpiníte málo nádobí 🙂
Uvedené suroviny jsou na 6 porcí.
1 kg krůtího stehna bez kosti, nakrájené na kostky + osolené
8 větších brambor, oloupaných a nakrájených
4 mrkve, oloupané a nakrájené na silná kolečka (1-2 cm)
2 cibule, oloupené, nakrájené na silná kolečka
1 pórek, dobře promytý, nakrájený na větší kousky (2-3 cm)
1 l vývaru (může být masový i zeleninový), horkého
1 větvička rozmarýnu (nebo lžička sušeného)
sůl, olivový olej
Vyberte si větší tlustostěnný hrnec. Rozehřejte v něm 2 lžíce oleje a zprudka na něm osmažte maso, raději na víckrát – osmažte část, vyndejte z hrnce, přidejte lžíci oleje, nechte znovu rozehřát a přidejte další maso.
Následně stejně osmažte mrkev, pórek a cibuli.
Vraťte maso do hrnce, přidejte rozmarýn a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a pod pokličkou nechte na co nejmenším plameni probublávat 30 minut.
Přidejte brambory. Ochutnejte vývar a podle potřeby dosolte. Nechte dusit dalších cca 25 minut, než budou brambory hotové.
Pokud se vám bude zdát výsledek moc tekutý, rozmačkejte pár brambor na zahuštění.