Krůtí stew

Dušené maso, které se krásně rozpadá, se spoustou zeleniny. Skvělý bonus – je to vlastně eintopf, ušpiníte málo nádobí 🙂
Uvedené suroviny jsou na 6 porcí.

stew2

1 kg krůtího stehna bez kosti, nakrájené na kostky + osolené
8 větších brambor, oloupaných a nakrájených
4 mrkve, oloupané a nakrájené na silná kolečka (1-2 cm)
2 cibule, oloupené, nakrájené na silná kolečka
1 pórek, dobře promytý, nakrájený na větší kousky (2-3 cm)
1 l vývaru (může být masový i zeleninový), horkého
1 větvička rozmarýnu (nebo lžička sušeného)
sůl, olivový olej

Vyberte si větší tlustostěnný hrnec. Rozehřejte v něm 2 lžíce oleje a zprudka na něm osmažte maso, raději na víckrát – osmažte část, vyndejte z hrnce, přidejte lžíci oleje, nechte znovu rozehřát a přidejte další maso.

Následně stejně osmažte mrkev, pórek a cibuli.

Vraťte maso do hrnce, přidejte rozmarýn a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a pod pokličkou nechte na co nejmenším plameni probublávat 30 minut.

Přidejte brambory. Ochutnejte vývar a podle potřeby dosolte. Nechte dusit dalších cca 25 minut, než budou brambory hotové.

Pokud se vám bude zdát výsledek moc tekutý, rozmačkejte pár brambor na zahuštění.

stew1

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s