Kousek světa na Šumavě. Nabídka jídel se mění podle sezóny a suroviny jsou často lokální. Na čepu se střídají malé pivovary. Ceny se přitom pohybují kolem 150-200 korun za jídlo. Odsud se vám nebude chtít odejít.
Když si odmyslíte jakože lidové umění v podobě keramiky, slámy a dalších cingrlat pověšených na oknech, najdete v hotelu Mádr příjemnou restauraci s masivním dřevěným nábytkem a pohodlným sezením. Úplně si tu přestavuji vyhřátou horskou chatu s plískanicemi za oknem.
Jídelní lístek nabízí průlet světovými kuchyněmi a jeho velkou část představují jídla z jednoho hrnce nebo zapečená (a opět jsme u té vyhřáté světnice..). Nabídku doplňuje doporučení pro párování s vínem, stejně tak ale můžete vybírat z několika pivovarů.
My jsme to vzali pěkně napříč celým světem. Alsaské „baeckeoffe“ nabízí v keramickém hrnci zapečené tři druhy masa, kořenovou zeleninu a brambory; zahřeje a zasytí. Dorůžova připravené jehněčí kotletky vás donutí olizovat si prsty jako v první třídě. I vepřová panenka byla příjemně růžová, a hráškové pyré jí dalo svěží a skoro jarní nádech. Kebab ze směsi hovězího a jehněčího doplnil smetanový dip s mátou, která vás úplně přenese na jih.
Místní dezertní specialitou je „kukaččí hnízdo“ – sněhový košíček s několika pěnami. Nezkoušejte si ho objednat pro dva napůl – budete litovat a přetahovat se o talíř.
Pokud jde o obsluhu, našlo by se pár věcí, které je potřeba dotáhnout, ale s ohledem na okolní nabídku rádi přimhouříte oko.
Nabídka na www.uvsechkukacek.cz
Souhrn
JÍDLO: 1
OBSLUHA: 3
NE/KUŘÁCI: celá restaurace je nekuřácká
PLATEBNÍ KARTY: ano
CENY: průměrné
MÁ CENU SE VRACET: ano
(Sepsáno na základě návštěvy 4. září 2015)