Nakládaná sušená rajčata

Léto ve sklenici.

rajčata, ideálně malá cherry (koupila jsem na trhu za 70 korun za kilo, což mi přijde hodně fér nabídka)
sůl, pepř
provensálské koření
čerstvá bazalka
olivový olej

rajcata susena

Rajčata umyjte a rozkrojte na poloviny. Ideálně z nich také odstraňte tu tvrdou zelenou část pod stopkou.

Na plech dejte papír na pečení a rozložte na něj rajčata řezem nahoru. Osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. Dejte do trouby a na 120 stupňů pečte cca 3 hodiny.

Na co je potřeba si dát pozor:
–  Každá trouba peče nerovnoměrně. Je potřeba zhruba v polovině plech otočit, protože v jednom rohu je vždy více teplo.
– Celkový čas pečení záleží hodně na velikosti a vlhkosti rajčat. Berte to tak, že mohou být hotová už za 2,5 hodiny, stejně jako až za 3,5 hodiny. Je potřeba je občas zkontrolovat.

Po dopečení nechte rajčata vychladnout a naskládejte je do vymytých sklenic. Prokládejte je umytými listy bazalky. Poté zalijte olivovým olejem. Rajčata mi takto v lednici vydržela rok a půl!

Já jsem udělala jeden plech. Vyšlo to na cca 1,5 kila rajčat. Nakonec z nich byly dvě střední skleničky.

 

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s