Žlutá kari pasta je ze všech kari past nejméně pikantní. Celé jídlo ještě více zjemní omáčka z kokosového mléka, takže se nemusíte dát, že vám to „utrhne hubu“. Na druhou stranu, pokud chcete přiostřit, přidejte nějakou pořádnou papričku a je to 🙂
300 g krůtího masa, ideálně stehenního
1 cuketa
1 menší lilek
1 zelená paprika (může být i pálivá)
1 velká plechovka kokosového mléka (400 ml)
1 lžíce žluté kari pasty
1 lžíce rybí omáčky
sůl, pepř, olivový olej
Lilek oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
Cuketu omyjte a nakrájejte na půlkolečka.
Papriku omyjte a nakrájejte na menší kousky.
Maso nakrájejte na proužky, osolte a opepřete.
Rozpalte hlubší pánev (ideálně wok), dejte do ní dvě lžíce oleje a osmažte maso. Osmažené maso z hrnce vyndejte.
Přidejte lžíci oleje a v horkém oleji krátce osmažte kari pastu (asi minutu). Zalijte kokosovým mlékem a 200 ml horké vody. Přidejte zeleninu a vařte do změknutí.
Na konci přidejte do směsi maso a nechte prohřát.
Dochuťte rybí omáčkou.
Podávejte s jasmínovou rýží nebo rýžovými nudlemi.