K obědu, svačině i jako chuťovka k pivu, bramborové muffiny si zamilujete.
Uvedené množství vyjde na 16 muffinů.
100 g slaniny, nakrájené na kostičky
550 g brambor
225 g hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
120 g ementálu, nastrouhaného
hrst sekané pažitky
2 vejce
80 ml olivového oleje
100 ml mléka
sůl, pepř
Slaninu opečte dohněda.
Brambory oloupejte, ostrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich tekutinu.
Vejce ušlehejte s olejem a mlékem.
Do proseté mouky smíchané s kypřicím práškem přidejte slaninu, brambory, sýr, bylinky a nakonec vejce s olejem a mlékem. Osolte, opepřete, dobře promíchejte.
Těsto rozdělte do důlků do muffinové formy a pečte na 180 stupňů 35 minut.
(podle Dity P.)