Polenta se žampiony a gorgonzolou

Opravdu je to takhle jednoduché 🙂

120 g polenty
200 g žampionů, očištěných a nakrájených na čtvrtky
100 g gorgonzoly dolce*
2 lžíce másla
mléko

* Gorgonzola dolce ve skutečnosti není sladká, je ale mnohem méně slaná než klasická gorgonzola. Mají ji sýrárny a často také větší Billy.

Polentu uvařte podle návodu na obalu. Přidejte ale více tekutiny (ideálně ne vody, ale mléka) tak, aby nezačala houstnout, ale zůstala v podobě kaše.

Žampiony osmažte na másle.

Do polenty vmíchejte hotové žampiony a nadrobenou gorgonzolu. Řádně promíchejte. Podávejte teplé.

polenta_s_gorgonzolou_dolce
Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s