2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky velikosti sousta*
300 g čerstvých hub**, nakrájených na kousky
1 kelímek zakysané smetany
250 ml kuřecího vývaru
1 střední cibule, nakrájená na kousky
1 lžíce másla
sůl, pepř
* Můžete použít už vařené maso, například obrané ze skeletu z vývaru.
** V sezóně určitě použijte lesní houby, přes zimu žampiony, případně pokud máte sušené houby, tak je nechte předem 30 minut namočené ve vlažné vodě.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a pomalu na něm osmažte cibuli. Přidejte maso a ze všech stran osmažte. Osolte a opepřete.
Přidejte houby a osmažte. Zalijte vývarem, přidejte smetanu a cca 10 minut nechte na mírném ohni probublávat. Podle chuti případně dosolte nebo opepřete.
K podávání doporučuji krupicové noky.