Krupicové noky

Knedlík, nebo nok? Uvedené množství je na 3-4 porce, cca 16 noků.

250 ml mléka
40 másla
110 g krupice
1/2 lžičky soli
1 vejce

Mléko a máslo dejte do hrnce a pomalu zahřívejte. Krátce před varem začněte pomalu přisypávat krupici, celou dobu míchejte. Dostanete hustou kaši, která se odlepuje od stěny hrnce.

Nechce trochu vychladnout a vmíchejte vejce.

Tvořte noky, cca 1 lžíce hmoty na 1 nok.

Noky vařte v osolené vodě, než vyplavou (původní recept říkal 8 minut, mně vyplavaly za 4 – záleží na velikosti, takže se opravdu spíš řiďte tím, kdy vyplavou).

noky
Advertisements

One thought on “Krupicové noky

  1. Pingback: Houbová omáčka s kuřetem | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s