Krupicové noky

Knedlík, nebo nok? Uvedené množství je na 3-4 porce, cca 16 noků.

250 ml mléka
40 másla
110 g krupice
1/2 lžičky soli
1 vejce

Mléko a máslo dejte do hrnce a pomalu zahřívejte. Krátce před varem začněte pomalu přisypávat krupici, celou dobu míchejte. Dostanete hustou kaši, která se odlepuje od stěny hrnce.

Nechce trochu vychladnout a vmíchejte vejce.

Tvořte noky, cca 1 lžíce hmoty na 1 nok.

Noky vařte v osolené vodě, než vyplavou (původní recept říkal 8 minut, mně vyplavaly za 4 – záleží na velikosti, takže se opravdu spíš řiďte tím, kdy vyplavou).

noky
Reklamy

1 komentář: „Krupicové noky

  1. Pingback: Houbová omáčka s kuřetem | Kvíčala na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s