Rychlé, pikantní, výrazné.
500 g mletého hovězího masa
300 ml hovězí vývaru
3 šalotky, najemno nakrájené
2 stroužky česneku, nasekané
hrst koriandrových listů
1 chilli paprička, nakrájená
2 lžičky rybí omáčky
šťáva z poloviny limety
olej
sůl, pepř
jarní cibulka najemno nakrájená, k podávání
Na troše oleje osmažíme maso. Mícháme, aby se rozdělilo. Osolíme a opepříme.
Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
Mezitím si v mixéru nebo hmoždíři umixujeme/utřeme pastu ze šalotek, česneku, koriandru a chilli papričky.
Do masa přidáme cukr a ostrou směs a vaříme 3 minuty.
Dochutíme limetovou šťávou a rybí omáčkou.
Podáváme posypané jarní cibulkou.