Bramborový salát s quinoou a tuňákem

Představuji vám perfektní způsob, jak se seznámit quinoou.

půl kila brambor
150 g quinoy
200 g tuňáka v konzervě
250 g cherry rajčátek
1 menší cibule
1-2 lžíce bílého vinného octa
6 lžic olivového oleje
hrst bazalkových listů
sůl, pepř

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Quinou uvařte podle návodu na obale (což je 1 díl quinoy na 2,5 dílu vody, vařit 20 minut, nechat 5 minut odstát). Quinou vmíchejte do brambor.

Přidejte rajčátka, tuňáka a cibulu a opatrně promíchejte.

Dochuťte solí, pepřem, octem a olejem. Podávejte posypané bazalkou.

salat_quinoa_brambory
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s