Panzanella

Sytý salát s chlebem můžete podávat jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Taky skvělý způsob, jak zpracovat starší tvrdý chleba. #zachranjidlo

panzanella

5 středních rajčat
200 g okurky
2 jarní cibulky
1 žlutá paprika
2 lžičky kaparů
150 g bílého chleba

Na zálivku:
1 stroužek česneku, utřený
4 lžíce olivového oleje
2 a ½ lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř

Chleba nakrájejte na kostičky velikosti sousta a na sucho ho opečte na pánvi nebo na chvíli zapečte v troubě.

Zeleninu nakrájejte na kostky a vložte do mísy.

Olej smíchejte s octem, česnekem, solí a pepřem.

Přidejte chlebové krutony do mísy a zalijte zálivkou. Promíchejte a nechte alespoň půl hodiny (až hodinu) odležet. Před podáváním ještě jednou promíchejte.

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s