Panzanella

Sytý salát s chlebem můžete podávat jako předkrm nebo lehký hlavní chod.

5 středních rajčat
200 g okurky
2 jarní cibulky
1 žlutá paprika
2 lžičky kaparů
150 g bílého chleba

Na zálivku:
1 stroužek česneku, utřený
4 lžíce olivového oleje
2 a ½ lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř

Chleba nakrájejte na kostičky velikosti sousta a na sucho ho opečte na pánvi nebo na chvíli zapečte v troubě.

Zeleninu nakrájejte na kostky a vložte do mísy.

Olej smíchejte s octem, česnekem, solí a pepřem.

Přidejte chlebové krutony do mísy a zalijte zálivkou. Promíchejte a nechte alespoň půl hodiny (až hodinu) odležet. Před podáváním ještě jednou promíchejte.

panzanella
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s