Jednoduchý salát z nasládlé zeleniny, kterou podtrhne výrazná zálivka.
6 zralých rajčat
4 červené papriky
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř, olivový olej
Rajčata rozpůlíme, řeznou stranou nahoru dáme do olejem vytřené zapékací nádoby, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a pečeme na 190 stupňů 45 minut. Necháme vychladnout a potom rozkrojíme ještě na poloviny.
Papriky připravíme jako grilované – troubu s grilem rozehřejeme na maximum. Omyté papriky dáme na plech a ten přiložíme co nejblíž k topnému tělesu. Pečeme asi 15-20 minut. V průběhu pečení obracíme. Papriky zčernají a udělají se na nich „puchýřky„. To je v pořádku. Po opečení ze všech stran dáme papriky do pytlíku či zavřené misky a necháme asi 15 minut stát. Změknou a spálená slupka povolí. Potom už jenom slupku oloupeme a z paprik odstraníme semeníky.
Papriky a rajčata dáme společně do mísy.
Z octa, hořčice a česneku smícháme zálivku. Vmícháme ji do zeleniny a necháme odpočinout.
Před podáváním ještě promícháme. Podáváme s bagetami nebo opečeným chlebem.
Pingback: Test kuchařky – Provence | Kvíčala na talíři
Pingback: Test kuchařky – Provence | Kvíčala na talíři