Grilované papriky

grilovane_papriky

Postup na domácí papriky vypadá maličko složitě, ale chce to jen čas.

Troubu s grilem rozehřejeme na maximum. Omyté papriky dáme na plech a ten přiložíme co nejblíž k topnému tělesu. Pečeme asi 15-20 minut. V průběhu pečení obracíme. Papriky zčernají a udělají se na nich “puchýřky”. To je v pořádku. Po opečení ze všech stran dáme papriky do pytlíku či zavřené misky a necháme asi 15 minut stát. Změknou a spálená slupka povolí. Potom už jenom slupku oloupeme a z paprik odstraníme semeníky.

Grilované papriky se prodávají zavařené ve sklenici v láku (hledejte u konzerv), ale domácí jsou samozřejmě lepší, protože nesmrdí lákem.

Advertisements

4 thoughts on “Grilované papriky

  1. Pingback: Salade de poivron et tomates – Salát z paprik a rajčat | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Pan bagnat | Kvíčala na talíři

  3. Pingback: Bulgurový salát s pečenými paprikami | Kvíčala na talíři

  4. Pingback: Polévka z grilovaných paprik | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s