Postup na domácí papriky vypadá maličko složitě, ale chce to jen čas.
Troubu s grilem rozehřejeme na maximum. Omyté papriky dáme na plech a ten přiložíme co nejblíž k topnému tělesu. Pečeme asi 15-20 minut. V průběhu pečení obracíme. Papriky zčernají a udělají se na nich „puchýřky“. To je v pořádku. Po opečení ze všech stran dáme papriky do pytlíku či zavřené misky a necháme asi 15 minut stát. Změknou a spálená slupka povolí. Potom už jenom slupku oloupeme a z paprik odstraníme semeníky.
Grilované papriky se prodávají zavařené ve sklenici v láku (hledejte u konzerv), ale domácí jsou samozřejmě lepší, protože nesmrdí lákem.
Pingback: Salade de poivron et tomates – Salát z paprik a rajčat | Kvíčala na talíři
Pingback: Pan bagnat | Kvíčala na talíři
Pingback: Bulgurový salát s pečenými paprikami | Kvíčala na talíři
Pingback: Polévka z grilovaných paprik | Kvíčala na talíři
Pingback: Salade de poivron et tomates – Salát z paprik a rajčat | Kvíčala na talíři