Grilované papriky

grilovane_papriky

Postup na domácí papriky vypadá maličko složitě, ale chce to jen čas.

Troubu s grilem rozehřejeme na maximum. Omyté papriky dáme na plech a ten přiložíme co nejblíž k topnému tělesu. Pečeme asi 15-20 minut. V průběhu pečení obracíme. Papriky zčernají a udělají se na nich „puchýřky“. To je v pořádku. Po opečení ze všech stran dáme papriky do pytlíku či zavřené misky a necháme asi 15 minut stát. Změknou a spálená slupka povolí. Potom už jenom slupku oloupeme a z paprik odstraníme semeníky.

Grilované papriky se prodávají zavařené ve sklenici v láku (hledejte u konzerv), ale domácí jsou samozřejmě lepší, protože nesmrdí lákem.

Advertisement

5 komentářů: „Grilované papriky

  1. Pingback: Salade de poivron et tomates – Salát z paprik a rajčat | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Pan bagnat | Kvíčala na talíři

  3. Pingback: Bulgurový salát s pečenými paprikami | Kvíčala na talíři

  4. Pingback: Polévka z grilovaných paprik | Kvíčala na talíři

  5. Pingback: Salade de poivron et tomates – Salát z paprik a rajčat | Kvíčala na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s