Tomates provençale – Provensálská rajčata

Jde o velmi jednoduchou úpravu pečených rajčat. Pokud ale použijete dobré ingredience, výsledek je božský. Rajčata lze podávat jako přílohu ke grilovaným masům a rybám nebo jako jednohubky.

tomates_provencale

8 zralých sladkých rajčat
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky krupicového cukru
2 lžičky oregana
sůl, pepř

Rajčata rozkrojte na poloviny.

Zapékací mísu vytřete olejem. Rajčata položte do mísy řeznou stranou nahoru, pouze v jedné vrstvě.

Osolte, opepřete, posypte cukrem a zakapejte olejem (pokud máte olej ve spreji, toto je právě chvíle pro něj).

Na 190 stupňů pečte 1 hodinu (nebojte se, nespálí se).

Podávejte teplé (nikoli horké).

Advertisement

1 komentář: „Tomates provençale – Provensálská rajčata

  1. Pingback: Test kuchařky – Provence | Kvíčala na talíři

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s