Tomates provençale – Provensálská rajčata

Jde o velmi jednoduchou úpravu pečených rajčat. Pokud ale použijete dobré ingredience, výsledek je božský. Rajčata lze podávat jako přílohu ke grilovaným masům a rybám nebo jako jednohubky.

8 zralých sladkých rajčat
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky krupicového cukru
2 lžičky oregana
sůl, pepř

Rajčata rozkrojte na poloviny.

Zapékací mísu vytřete olejem. Rajčata položte do mísy řeznou stranou nahoru, pouze v jedné vrstvě.

Osolte, opepřete, posypte cukrem a zakapejte olejem (pokud máte olej ve spreji, toto je právě chvíle pro něj).

Na 190 stupňů pečte 1 hodinu (nebojte se, nespálí se).

Podávejte teplé (nikoli horké).

tomates_provencale
Advertisements

One thought on “Tomates provençale – Provensálská rajčata

  1. Pingback: Test kuchařky – Provence | Kvíčala na talíři

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s